Színes programok, koncertek, mozifilmek, kiállítások és sok-sok érdekesség várja a fesztiválra érkezőket

Július 1-jén, 18.00 órakor nyílik meg a Csákányi László Filmszínházban „A filmtörténet híres szerelmespárjai” című fotókiállítás. 18.30-tól a Fesztivál előjátékaként Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelynek keretében Tahi Tóth László színművész mesél a filmről, élményeiről és emlékeiről.

Július 2-án, 18.00 órától a Csákányi László Filmszínházban a Szerelempatak c. filmet vetítjük, a Templomgalériában 19.30-kor nyílik meg Fodor-Lengyel Zoltán festőművész „MEDOSZ” című kiállítása, majd egy igazán különleges előadás szem- és fültanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak 20.30-ra, a Kolostorudvarba Kulka János színművész „Ez a hely” című önálló zenés estjére. Közreműködik: Sipeki Zoltán és Demkó Gergely.

Július 3-án 18.00 órától a Színházban kezdődik a program, Koltai Róbert színművész Móricz Zsigmond: Napló-szilánkok c. előadását nézhetik meg a rendezvényre érkezők, majd megnyílik a „Válogatás híres szerelmespárok fotóiból” című kiállítás is. 
A darabot követően ismét a Kolostorudvar ad otthont egy újabb egyedülálló koncertnek, 20.30-tól Für Anikó színművésznő „Nőstény álom” című koncertjével szórakoztatja majd a Fesztivál közönségét. Kíséri Hrutka Róbert és zenekara.

Július 4-én 10.00 órakor a Csákányi László Filmszínházban a Maja, a méhecske c. mesefilmet vetítjük.
14.00 órától Fejős Évával beszélgethetnek az író-olvasó találkozó résztvevői.
16.00 órától a Sebő-együttes a Barokk kertben szerelmes népdalok játszik majd.
18.00 órától Vámos Miklós „Pajzán históriáit” hallgathatják meg az érdeklődők a Színházban, a Csákányi László Filmszínházban pedig a Rómeó és Júlia Brodway változatát vetítjük Orlando Bloom-mal a főszerepben.
A szombat este biztos nem okoz majd csalódást a szórakozni vágyóknak, hiszen 20.00 órától Hevesi Tamás műsorvezetésével fellép Szabó Ádám, aki elmaradhatatlan harmonikáját is hozza majd, a 4 for dance egyedülálló táncprodukcióval lepi meg a közönséget, de Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész csodálatos hangját is hallhatják a Várkert szabadtéri színpadán.
A mozizni vágyókat a Fiatal és gyönyörű c. film várja 22.30-tól a Csákányi László Filmszínházban.

Július 5-én 10.00 órától ismét a gyerekeket várjuk a moziba, A hetedik törpe c. mesefilmet láthatják.
13.30-tól szavalóverseny veszi kezdetét, a jelentkezőket – többek közt – Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész, valamint Sebő Ferenc, Kossuth-díjas előadóművész zsűrizi majd a Refektóriumban.
15.00 órától Dr. Sas György plasztikai sebész előadását hallgathatják meg az érdeklődők, aki a különböző szépészeti praktikákról beszél majd.
Laár András a Színházban osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a szeretetről, szerelemről, kapcsolatokról 16.00 órától.
18.00 órától egy rendhagyó műsorba kapcsolódhatnak be a Színházba érkezők, ugyanis Jakupcsek Gabriella a szerelem témakörében beszélget majd Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal, valamint a Fesztivál fellépőivel. A mozi ugyanekkor egy örök klasszikussal, a Casablancával várja a filmek szerelmeseit.
Az estét – és egyben a rendezvényt is – az R-GO élő koncertje zárja, amelyhez Környei Attila is csatlakozik.

A fő programelemeken túl vásári forgatag várja a fesztiválozókat szombaton és vasárnap a várkertben, ahol lesz szerelmi jóslás, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, csúszda, étel és ital stand, kirakodóvásár is.

Szentgotthárdi Fotóklub – szintén a várkertben – fotózza majd a szerelmeseket, gyermekeket, családokat, és bárkit, aki szeretne egy-egy emléket a fesztiválról.

A szálláshelyek és az éttermek romantikus, családias hangulattal, különleges ételekkel, italokkal és meglepetésekkel készülnek minden kedves vendég számára.

A Szerelmesek Fesztiváljáról részletesebben tájékozódhatnak a www.szerelmesekfesztivalja.hu oldalon, a Facebook-on (www.facebook.com/szerelmesekfesztivalja), illetve telefonon a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatalban (+36-94-553-044), valamint a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél (+36-94-554-106).